PEKELILING NAIB CANSELOR BILANGAN 06 TAHUN 2020 MENGENAI ARAHAN PERLAKSANAAN PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN MENGENAI HAL EHWAL STAF MULAI 18 MAC 2020 HINGGA 31 MAC 2020 ADALAH DIRUJUK. BERIKUT ADALAH NOMBOR TELEFON PUSAT PANGGILAN BAGI HAL EHWAL PENGURUSAN SUMBER MANUSIA, JABATAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA, PEJABAT PENDAFTAR

Bil Urusan Pegawai Bertanggungjawab No Untuk Dihubungi
1. Ketua Jabatan Pengurusan Sumber Manusia Tn Haji Muhamad Nizam Bin Noordin
Ketua Timbalan Pendafta
019-3225820
2. Hal Ehwal Cuti dan Hal Ehwal Perkhidmatan En Che Wan Kamarul Hishysam Che Wan Ahmad
Timbalan Pendaftar Kanan
019-6343803
3. Urusan Kemajuan Kerjaya Puan Azliah Othman
Timbalan Pendaftar Kanan
012-2952690
4. Urusan Pengambilan dan Penempatan Staf serta Mesyuarat Majlis Sumber Manusia Dr Wan Ismahanini binti Ismail
Timbalan Pendaftar
012-3512935
5. Pengemaskinian maklumat keluarga untuk eGL HRMIS Puan Rizadora Muhamad Arsad
Timbalan Pendaftar Kanan
012-6920443
Hal Ehwal Aduan HR2U dan STARS En Azanizam Ismail
Timbalan Pendaftar

En Mohd Sufian Bin Isa
Pen. Pegawai Teknologi Maklumat
016-2765517


017-6303833
6. Urusan Kemudahan (Perubatan /Khairat Kematian) dan Saraan Puan Ainul Fadzilah Binti Harun
Timbalan Pendaftar
012-3754473

Pencalonan / permohonan bagi Anugerah Pentadbir UiTM 2020 kini dibuka! Butiran lanjut dan borang boleh didapati di laman sesawang Pejabat Pendaftar di pautan berikut:

https://pendaftar.uitm.edu.my/

Permohonan / pencalonan telah dibuka mulai 17 MAC 2020 – 18 APRIL 2020.

Semua permohonan perlu dimuat naik (upload) melalui pautan yang diberikan di bawah.

Antara dokumen yang perlu dimuat naik adalah:

1. Borang permohonan pencalonan Anugerah Pentadbir UiTM 2020 (Wajib).

  Format : Word / PDF  |   Saiz fail : maksimum 100MB sahaja

2. Dokumen sokongan yang menyokong kenyataan yang dimasukkan dalam borang permohonan.

  Format : PDF    |   Saiz fail : maksimum 1GB sahaja


Softcopy (Microsoft Word/PDF) borang permohonan / pencalonan boleh dimuat turun (download) melalui link berikut:

Anugerah Pentadbir 2020

Universiti Teknologi MARA (UiTM) dengan ini mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia berstatus Bumiputera/Bukan Bumiputera (Jawatan Akademik) dan Bumiputera (Jawatan Pentadbiran) yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi jawatan Tetap/Kontrak di:-

 1. Kampus Shah Alam
 2. Kampus Cawangan
 3. Hospital UiTM
 4. Fakulti Perubatan
 1. Untuk Bukan Staf UiTM
  1. Pemohon dikehendaki membeli nombor pin di Bank Simpanan Nasional (BSN) bermula 16 Februari 2020 hingga 2 Mac 2020 dengan menggunakan nombor kad pengenalan pemohon sahaja di kaunter cawangan BSN dengan bayaran RM 10.00.
  2. Sila nyatakan ‘Jawatan Kosong UiTM’ semasa pembelian nombor pin di kaunter BSN.
  3. Permohonan hendaklah dibuat dengan melayari laman sesawang UiTM di http://iapps.uitm.edu.my/epengambilanstaf/ dan membuat permohonan secara dalam talian (online) sahaja dengan mengisikan maklumat yang diperlukan.
  4. Seorang pemohon hanya boleh memohon untuk SATU jawatan yang diiklankan sahaja.
  5. Bagi permohonan jawatan Pensyarah/Pensyarah Kanan/Profesor Madya/Profesor:
   1. Pemohon-pemohon berkelayakan Ijazah Sarjana hendaklah memiliki CGPA 3.00 ke atas/Kelas Kedua Tinggi/Mumtaz/Jayyid Jiddan atau yang setaraf diperingkat Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana. (Pengecualian bagi pemohon yang telah memiliki kelayakan Ijazah Doktor Falsafah (Ph.D) atau setara)
   2. Keutamaan diberikan kepada calon yang memiliki kelayakan Ijazah Doktor Falsafah (Ph.D).
   3. Permohonan jawatan Profesor boleh dibuat melalui sistem ePengambilan Staf dengan mengisi borang Profesor Madya (sekiranya memiliki kelayakan Ph.D) dan Pensyarah (sekiranya memiliki kelayakan Sarjana).

 2. Untuk Staf UiTM Sahaja
  Permohonan daripada Staf UiTM berstatus tetap/kontrak/sementara dimana pelantikan dibuat melalui Bahagian Pengambilan dan Penempatan Staf, hendaklah dibuat melalui sistem aplikasi dalam talian (online) melalui Portal I-Staf → eProses & Sistem Sokongan → ePengambilan Staf.

Tarikh Tutup Iklan : 2 Mac 2020

Universiti Teknologi MARA (UiTM) mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia berstatus Bumiputera yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi jawatan Tetap/Kontrak di UiTM khususnya di Hospital Pengajar Universiti (HPU) Kampus Puncak Alam dan Fakulti Perubatan Kampus Sg. Buloh/Selayang.

Permohonan hendaklah dibuat dengan melayari laman sesawang UiTM di https://iapps.uitm.edu.my/epengambilanstaf dan membuat permohonan secara dalam talian (online) sahaja dengan mengisikan maklumat yang diperlukan. Sila rujuk cara permohonan terlebih dahulu sebelum membuat permohonan secara dalam talian (online).

Tarikh Tutup Iklan : 24/05/2019

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

Universiti Teknologi MARA mempelawa Staf Pentadbiran Universiti Teknologi MARA di dalam Kumpulan Pengurusan & Profesional di UiTM Shah Alam dan Cawangan yang layak, untuk memohon kenaikan pangkat ke jawatan sebagaimana yang dinyatakan di dalam Pekeliling Pendaftar Bilangan 20 bagi tahun 2019.

Pekeliling Pendaftar yang berkenaan telah mula diedarkan kepada semua Jabatan dan ianya boleh dimuat turun melalui Sistem e-Kenaikan Pangkat (mulai 22 April 2019) untuk rujukan dan tindakan YBhg. Datuk/Datin Paduka/Prof/Tuan/Puan selanjutnya.

Semua permohonan kenaikan pangkat boleh dibuat secara atas talian (online) melalui Sistem e-Kenaikan Pangkat mulai 22 April 2019 (Isnin) dengan melayari laman web UiTM di http://www.uitm.edu.my dan seterusnya mendaftar (Login ID) di Portal i-Staf.

Sebarang masalah/cadangan/maklumbalas berkaitan Iklan Kenaikan Pangkat Staf Pentadbiran Universiti Teknologi MARA boleh dimajukan kepada Urusetia melalui emel rasmi di alamat atau mzahurinr@uitm.edu.my, sitifa@salam.uitm.edu.my atau izawany@salam.uitm.edu.my. Tarikh tutup permohonan ialah pada hari 6 Mei 2019 (Isnin) jam 12.00 tengah malam. Permohonan yang diterima selepas tarikh dan masa tersebut tidak akan diproses.

Segala kerjasama YBhg. Datuk/Datin Paduka/Prof/Tuan/Puan memaklumkan perkara tersebut di atas kepada staf di jabatan YBhg. Datuk/Datin Paduka/Prof/Tuan/Puan, kami dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

Sekian, dimaklumkan.